Registrera Er domän för endast 630 kr. Vidarebefodring av URL och e-post ingår! Home Handbok Annonsera
Gör Det Själv
Gör Det Själv
Handbok
Verktyg

 

Recension

 

Domän Registrering

Finn Ert domän namn och registrera det hos Registrera SiTe Domän. Inga kredit kort behövs, betala med postgiro. All support på svenska.

 

I dagens komplexa Internet värld är det nödvändigt att man som webbplats ägare själv, åtminstone basalt,  behärskar tekniken med att marknadsföra sin webbplats genom sökmotorer. I detta avsnitt ger vi tips om hur ni praktiskt går till väga, och vi utvärderar också verktyg som gör det lättare. Teorin hittar ni i vår handledning.

The magnificant six

Som lägsta ambitionsnivå registrerar ni manuellt till de sex största söktjänsterna. Denna ambitionsnivå är iofs inte fy skam då ni kan räkna med att upp mot 95% av era besökare kommer att komma från dessa söktjänster, under förutsättning att ni har en bra ranking förstås.

Söktjänst Tips  Registrera Söktjänst Tips Registrera
Tips Registrera Tips Registrera
Tips Registrera Tips Registrera
Tips Registrera Tips Registrera

Har ni bara en eller ett par URLer som skall registreras, då duger det definitivt att registrera manuellt. Var dock mycket noga med att läsa på vilka regler som gäller för de olika söktjänsterna så att ni inte riskerar att din domän blir blockerad. För varje söktjänst har vi lagt in en "Tips" länk, klicka på den och läs mycket noga innan ni registrerar er URL.

Vi rekommenderar att ni alltid registrerar de fem viktigaste URL:erna manuellt. Avvakta 6 veckor innan ni fortsätter med att på något sätt automatiserat registrerar resten av er webbplats.

Till vissa söktjänster måste man registrera manuellt. Alla katalogtjänster såsom DMOZ och Yahoo kräver manuell registrering. Även index tjänster börjar nu i allt större utsträckning kräva manuell registrering. AltaVista är den av ovanstående index tjänster som kräver manuell registrering, och då genom en synnerligen fånig metod där man måste identifiera ett kodord skrivet i en minst sagt lustig font innan man får registrerar sin URL.

Läs gärna vår manual, eller ta del av den mycket excellent informationen som SearchEngineWatch tillhandahåller, nätets bästa källa vad gäller söktjänster. Har ni många URL:er, eller som ni vill hålla en log på gjorda registreringar, då underlättar det definitivt att använda den brokiga flora av verktyg som finns att tillgå på Internet.

Svenska Söktjänster

Med ett enda undantag finns det idag inga meningsfulla svenska söktjänster att registrera till. De stora svenska söktjänsterna hämtar alla sina sökresultat från någon eller några av de ovan angivna stora söktjänsterna. De största Svenska, Evreka och Passagen, hämtar sina resultat från AllTheWeb. Svenska söktjänster med egna sökmotorer och databaser kommer och går, t.ex. Spray. Dessa har ett mycket begränsat värde och man bör satsa sin energi på de stora. De stora bygger dessutom upp regionala landsindex. Katalogtjänsterna DMOZ och Yahoo har svenska avdelningar, AltaVista och Goggle har även de svenska index, dock är dessa index en del av det stora globala indexet, dock håller de koll, med ganska avancerade algoritmer, vilka sidor som är svenska.

Detta innebär att det räcker med att registrera sin webbplats till varje stor söktjänst en gång. Deras regionala index är i regel detsamma som det globala så ni behöver inte registrera till de regionala delen av de stora söktjänsterna.

Nu fanns det dock ett undantag. Det finns en svensk söktjänst som är av mycket hög kvalité, den har funnits länge, och den ger många besökare, och det är Sunet:s Webbkatalog. Detta är en katalogtjänst som ni måste registrera manuellt till. Det tar lite tid att registrera en sida, och det är inte givet att den blir godtagen, men det är en mycket populär söktjänst som kan ge er många besökare.

Automatisk Registrering med Verktyg

Det finns ett stort utbud av verktyg. Dessa verktyg är mer eller mindre bra och att välja rätt kan vara svårt. Någorlunda bra recensioner ges bl.a. av ZDNet och Tucows.

De bästa, och populäraste, verktygen är de följande:

  ZDNet Tucows WebSajt Recenserad
Traffic Builder Nada 1999-06-10
AddWeb (Standard) 1999-06-10
SubmitWolf PRO 1999-06-10
 

Vi på WebSajt NU har en gedigen erfarenhet av de ovanstående verktygen. Vi har under en längre tid använt oss av de registrerade versionerna av ovanstående. Våra erfarenheter vill vi naturligtvis dela med oss. Läs därför vidare om våra erfarenheter av dess verktyg, klicka här.

 
Home Up Next
      
WebSajt NU - WebbSupport På Svenska
Copyright © 1999 - 2002 Websajt NU. All rights reserved.
Uppdaterad: den 20 July 2002 
E-Post: info@websajt.nu